Luxe Industriële Badkamer

Soort pakket: premium

Een badkamer in een monumentale woonboerderij

Chris en Marlies hadden bijna alle ruimtes in hun prachtige, monumentale woonboerderij gerenoveerd. Enkel het toilet en de badkamer waren nog aan vernieuwing toe. Een belangrijke vereiste was het doortrekken van de nieuwe stijl van de keuken naar de badkamer en het toilet. 

De huidige indeling van de badkamer was heel bijzonder, maar ook gedateerd. Naast dat de badkamer een laag plafond had, stond er in het midden van de ruimte ook een bad als een soort van bedstee. Al met al voelde de badkamer als een krap geheel, terwijl de ruimte behoorlijk wat potentie had met haar flink wat vierkante meters.

Een 3d-ontwerp met de stijl en sfeer uit de keuken

Middels een 3d-ontwerp gaven we Chris en Marlies een inkijkje in hun toekomstige badkamer. Tijdens een intake wordt er altijd rekening gehouden met specifieke wensen. Voor Chris en Marlies hielden we rekening met de volgende wensen:

  • Een vrijstaand bad met een standaard voor de laptop;
  • Een bankje in de douche;
  • Een grote regendouche;
  • Een dieper en breder badkamermeubel dan standaard.

Afwijkend badkamermeubel en een lage waterdruk

Het afwijkende formaat voor het badkamermeubel was een flinke uitdaging. Maar het voordeel van een badkamerontwerp op maat is dat we ook de meubels op maat kunnen laten maken. In samenwerking met meubelmaker Böhmer Project hebben we het badkamermeubel op maat weten te realiseren. Waarbij Chris en Marlies zelf een keuze konden maken in het materiaal en de kleuren. 

Ook de regendouche zorgde voor een flinke uitdaging. Door de lage waterdruk was een regendouche toch lastiger dan gedacht. Uiteindelijk hebben we dit op weten te lossen door te kiezen voor kranen die zich richten op waterbesparing. Deze kranen hebben een ingebouwd systeem waardoor er minder water nodig is, maar er geen sprake is van comfortverlies. Een win-win situatie dus. 

Chris en Marlies genieten momenteel ten volste van hun nieuwe badkamer, die helemaal past in hun mooie monumentale woonboerderij.

Ook jouw droombadkamer realiseren zonder zorgen? Ontdek onze (gratis) pakketten.

Bekijk pakketten